Добре дошли!

 

АКТУАЛНО

ИНВЕСТИЦИОННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

 

Фирма „МАГРЕ ЗАМРАЗЕНИ ХРАНИ“ ЕООД възнамерява да изгради складова база за  съхранение  и пакетаж на замразени храни и сушени подправки, с производство на замразени храни върху собствения си поземлен имот с идентификатор 37099.44.91 (стар номер 044091)  с квадратура 5110 м2, вид територия Земеделска, НТП За складова база по КККР на с. Кичево, община Аксаково,

 

С реализирането на настоящото инвестиционно предложение ще се създадат 35 нови работни места с целогодишна заетост и 12 със сезонна такава. 

 

*    *    *

ЗА НАС

Магре Замразени храни е българска компания със 100% собствен капитал, създадена през 1992 г. Основен предмет на дейност на фирмата е дистрибуция и производство на хранителни стоки със специален режим на съхранение и транспорт.

 През годините дейността на фирмата се е профилирала към замразените храни с температурен режим на транспорт и съхранение от – 18С: зеленчуци, плодове, гъби, картофи и картофени специалитети, млечни продукти, месни продукти, тестени изделия и рибни продукти и специалитети.

 Компанията разполага с дистрибуторски складове, персонал и специализирани автомобили в София, Плевен, Русе, В.Търново, Варна, Слънчев бряг и Пловдив. Създадената дистрибуционна мрежа позволява директни доставки до всички населени места в България.

 Магре Замразени храни е един от основните и предпочитани доставчици на замразени хранителни продукти в основните туристически комплекси в страната – Банско, Боровец, Слънчев бряг, Златни пясъци, Балчик, Созопол, Китен и др.  

 Компанията работи с широка мрежа от клиенти, като основен акцент върху дейността е директната доставка до потребители от HoReCa веригата. В рамките на 2014г. компанията Магре Замразени храни е реализирала над 3100 тона продукти.

 От 1999 г. Магре е преференциален партньор за България на Lamb Weston / Meijer – европейски клон на световния гигант в производството на картофи и картофени специалитети Lamb Weston.

Компанията Lamb Weston започва като малък семеен бизнес от двете страни на океана. Три поколения по-късно, се превръща в една от най-успешните организации  за продажба на картофени продукти по цял свят. През 1920 г. в Холандия в село Kruiningen Кеес Meijer се създава ферма, където растат и се отглеждат най-добрите картофи от глинеста почва. През, 1950 г., фермерът  F. Gilbert "Gib" Lamb създава фирма в Weston, щата Айдахо. Кръщава я Lamb Weston и прави революционно изобретение: първата машина за рязане на картофи под високо налягане. През 1985 Холандската семейна фирма Meijer става участник в обработката на замразени картофени продукти и оттогава е известен като Meijer замразени храни.

През 1994г. сътрудничеството между холандската и американската компании създава общата фирма - Lamb Weston / Meijer. През 2000 г. Lamb Weston / Meijer придобива компанията Vriezo, фирма за преработка на картофи в град Остербиерум. Следващата година компанията  приобщава и Danisco, бивша компания Fri dÓr. След още 6 години, още една голяма Великобританска фирма (Wisbech  Garden Isle) става част от Lamb Weston / Meijer. Придобиването на Frisch & Frost,  през 2010г. разширява производството и популярността на Lamb Weston в пазарите от Централна и Източна Европа. Днес, Lamb Weston е един от трите най-големи картофени производители в света, с репутация на лидер в областта на иновациите. В компанията работят над 6200 души по целия свят, а производството е около 3,1 милиона тона картофени продукти всяка година. Това са 10 милиона порции картофи на ден само в Европа! Повече информация за Lamb Weston Meijer и техните продукти ще намерите в техния уебсайт - http://www.lambweston-nl.com/en/professionals/productlist.aspx.

В България, посредством логистичната подкрепа на Магре продуктите на Lamb Weston са доставяни на следните партньори на компанията – Happy Bar & Grill, Dominos Pizza, Victoria, Texas Chicken, CBA и др. Компанията Lamb Weston има и партньори в страната - като McDonald’s България, с които работи на принципа на директните доставки.