Добре дошли!

Магре Замразени храни е част от Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност

 

 

По-прясно от прясното

 

 

Разбира се няма нищо по-хубаво от току що откъснат от градината зеленчук, или плод от дървото в двора. Ние също предпочитаме да консумираме пресни плодове и зеленчуци, когато са налични в сезона на реколтата си. Много често обаче шоково замразеният продукт надминава по свежест наличните в магазините пресни зеленчуци. Продукцията, която е предназначена за замразяване се обработва в рамките на 24 часа от обирането си като по този начин съхранява максимално много от влажността си, свежестта си и органолептичните си свойства – цвят, вкус, аромат, консистенция и външен вид. Шоковото замразяване на свръх ниска температура е един от най-здравословните начини за съхранение на хранителни продукти без използването на каквито и да било консерванти, дори под формата на сол, захар или лимонена киселина.  Чрез шоковото замразяване зеленчуците и плодовете запазват максимална част от полезните си свойства. За разлика от тях, голяма част от пресните продукти в търговската мрежа пътуват доста дълго докато стигнат до своя краен потребител.  

Научи повече

Image result for vintage text divider png

Пържени картофки срещу махмурлук

 

Малко известен е фактът, че освен като много вкусна и питателна храна пържените картофи се ползват и като лек срещу махмурлука. Хрупкавите пържени картофки са едно от основните средства за възстановяване на организма след препиване за голям процент американци и канадци. Очевидно след запой тялото има нужда от по-бързо възвръщане на силите, затова порция с високо хранителна стойност е добре дошла. Не малко знаменитости също споделят, че това е предпочитаната от тях храна след препиване. Известната купонджийка Парис Хилтън споделя, че когато е попрекалила с алкохола, най-много й помагат хамбургерите и пържените картофи. Актьорът Колин Фарел пък пие големи количества вода и хапва пържени картофи.  У нас пържените картофи също често се използват за средство срещу махмурлук, но най-вече като гарнитура към голяма изстудена бира, за която се знае, че върши чудеса.